Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de croissants gedurende 5 minuten, laat daarna afkoelen op een rooster.
Los het puddingpoeder op in een kleine hoeveelheid melk.
Warm de rest van de melk op samen met de suiker. Voeg er het opgeloste puddingmengsel aan toe en roer goed gedurende 2 à 3 minuten.
Voeg de room toe en blijf nog even op een zacht vuurtje verder roeren.
Roer er dan de lemon curd door tot een glad mengsel. Laat afkoelen, roer af en toe om.
Vet een rechthoekige vorm (26x16cm) in en bekleed met bakpapier, laat het papier over de rand hangen.
Halveer de croissants in de lengte. Leg de helft van de croissants met de snijkant naar boven in de schotel. Lepel er de custard over en strijk glad met een spatel.
Leg de andere helft van de croissants op de custard, nu met de snijkant naar beneden. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf met het citroensap en voeg tijdens het kloppen de suiker in drie delen toe. Klop telkens 1/3 suiker door de eiwitten, klop 3 minuten verder en voeg dan het tweede deel toe, klop nog verder gedurende 3 minuten en voeg het laatste deel suiker toe, tot het begint te glanzen en uiteindelijk tot het in pieken stijf is geklopt.
Spatel de meringue in pieken op de croissants in de ovenvorm.
Kleur de meringue met een brulébrandertje lichtjes goudbruin. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.