Bereiding
Maak de m’hencha
Snijd de abrikozen in stukjes.
Hak de pistachenoten fijn.
Mix de boter met de poedersuiker romig. Klop er één voor één de eieren door en spatel er ook het rozenwater, de geraspte schil van de sinaasappel, amandelpoeder, pistachenoten, abrikozen en kaneelpoeder onder.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bestuif het aanrecht met wat extra poedersuiker. Leg hier zes vellen filodeeg naast elkaar, maar laat ze elkaar ongeveer 7 cm overlappen.
Verdeel een dunne strook van de vulling in worstvorm over de volledige deeglap, onderaan. Hou ongeveer 8 cm afstand van de onderkant en ongeveer 8 cm van de zijkanten.
Bestrijk het bovenste deel van het deeg lichtjes met gesmolten boter.
Rol het deegvel vanaf de onderkant naar boven op en rol voorzichtig verder. We maken als het ware een lange slang.
Bestrijk de rol opnieuw met wat boter en draai de rol nu strak op tot een spiraal. Steek het uiteinde van de worst onder het spiraal.
Leg de m’hencha voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
Maak de fruitsalade
Snijd de aardbeien in partjes en meng met de frambozen en gehakte munt. Voeg de honing toe en schep voorzichtig om. Zet koel.
Afwerking
Haal de m’hencha uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de pistachenoten en de poedersuiker en serveer met het fruit.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.