Bereiding
Maak de gepekelde ui:
Snijd de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.
Meng het water, azijn, appelazijn, honing, zout en de chilivlokken. Warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi gemengd is. Giet in een kom de saus over de rode ui.
Laat een uurtje rustig afkoelen in de koelkast.
Maak de pittige mayonaise:
Mix het ei en de mosterd in een blender tot een glad geheel. Kruid met peper en zout.
Voeg er beetje bij beetje de koolzaadolie aan toe. Blijf mixen tot je een dikke saus, mayonaise, krijgt.
Voeg het limoensap toe en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout naar eigen smaak.
Voeg de gesnipperde lente-ui en de jalapeno peper toe. Mix tot je een mooie groene pittige mayonaise krijgt.
Plaats in de koelkast.
Maak de schnitzels:
Doe de kalfslapjes tussen vershoudfolie en klop rustig plat met een deegrol. Tot je dunne lapjes bekomt.
Cutter de paprikachips en meng ze met de panko.
Doe de bloem, eiwitten en de mengeling van panko met chips in 3 aparte kommen. Klop de eiwitten los.
Haal de kalfslapjes eerst door de bloem, de eiwitten en vervolgens door de mengeling van panko en chips.
Warm arachideolie met een klontje boter op in een pan. Bak de schnitzels goudbruin.
Afwerking:
Maak de taco’s warm zoals vermeld op de verpakking.
Doe wat mayonaise onderin de taco. Snijd de schnitzel in plakjes en leg in de taco. Werk af met nog wat pittige mayonaise, gepekelde ui en verse koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.