Tagliata van zesrib met veldsla en tomaat
Een klassieker in de Italiaanse keuken: tagliata. Perfect gegrilde reepjes vlees op een frisse salade van veldsla en kerstomaatjes. Wij serveren hem met een homemade mayonaise met een fruitige en lichtzure toets in, dit geeft een extra smaakdimensie aan je tagliata met veldsla en tomaatjes.
Bereiding
Dep het vlees goed droog en kruid het vlees langs beide zijde met grof zeezout en zwarte peper.
Doe een klontje boter in een antikleefpan. Bak het vlees ongeveer 2 minuten aan elke kant en laat even rusten.
Blus ondertussen de pan met een scheutje water zodat het aanbaksel los komt. Giet dit op de stukken vlees voor extra smaak.
Maak een mayonaise
Doe het ei, tomatenazijn, frambozenazijn en olie in een maatbeker. Plaats een staafmixer op de bodem en begin te mixen tot er een binding ontstaat. Zodra er binding is, kan je zachtjes naar boven gaan met de staafmixer tot je een gladde saus bekomt.
Breng op smaak met peper en zout.
Voor het slaatje
Snijd de kerstomaten in 2 en hak de rode ui fijn. Meng samen met de veldsla en voeg eventueel de mayonaise naar smaak toe of houd apart.
Afwerking
Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op een bord.
Serveer met de gemengde salade en de mayonaise.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.