Bereiding
Maak de balletjes
Kruid het gehakt met de helft van het komijnpoeder, peper en zout en meng er de peterselie onder. Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt en zet nog even in de koelkast.
Maak de tomatensaus
Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Bak de ui met de geperste look in olijfolie glazig.
Voeg de paprika toe en roerbak 2 minuten verder. Kruid met de specerijen, peper en zout.
Voeg de tomatenpuree, de passata en honing toe. Roer alles goed onder elkaar, dek af en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
Schep er de erwtjes onder en voeg de gehaktballetjes toe. Laat nog 8 minuten verder sudderen.
Breek de eieren voorzichtig in de saus, dek af en laat de eieren een 5-tal minuten pocheren.
Afwerken
Strooi wat extra peterselie op het gerecht en serveer meteen.
Lekker met stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.