Bereiding
Hak de peterselie en muntblaadjes fijn. Snipper de knoflook fijn.
Neem de helft van de gehakte kruiden en knoflook, meng samen met het gehakt, ei, peper en zout en paneermeel tot een homogene massa. Rol er balletjes van.
Bak de balletjes rondom rond goudbruin in een gietijzeren pan of tajine met 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en zet even aan de kant.
Snipper de ui fijn.
Doe wat extra olie in de dezelfde pan en stoof er de ui en resterende kruiden in. Voeg eens de ui begint te kleuren de tomatenblokjes en tomatenpuree toe.
Giet er 100 ml water bij.
Voeg de gedroogde tijm, ras-el-hanout en komijnpoeder toe. Laat 10 minuten onder een deksel garen.
Snijd de citroen in 4 gelijke delen. Voeg de citroenpartjes en de gehaktballetjes toe aan de saus, laat onder deksel, op een zacht vuurtje verder garen gedurende 15-20 minuten.
Kook ondertussen de couscous in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
Maak de couscouskorrels los met een vork. Meng er 1 el olijfolie en de nootmuskaat door. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verbrokkel de feta en verdeel over de tajine. Serveer de tajine met de couscous.
Lekker met een frisse veldsalade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.