Tajine met kalfsschenkel
Een tajine maken met kalfsschenkel? Goede keuze! Deze tajine zit boordevol smaak dankzij de mix van lekkere Belgische groenten en Marokkaanse kruiden.
Bereiding
Kruid het vlees met peper en zout.
Maak de kruidenpasta door de knoflooktenen, sjalot, chilipeper en gekonfijte citroen te mengen in een blender of vijzel.
Verhit wat olijfolie in een stoofpot (of tajine) en bak het vlees langs alle kanten mooi bruin. Haal dan uit de pan.
Voeg de kruidenpasta toe aan de pan en bak 2 a 3 minuten. Voeg de ras el hanout toe en laat 1 minuut meebakken.
Schil de aardappen, wortelen en pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de ui in schijfjes. Voeg de wortelen, uien, aardappelen en pastinaak toe en roer ze goed door de kruidenpasta.
Voeg het vlees toe en zet onder met de bouillon. Voeg de laurier en wat zout toe. Breng de tajine aan de kook en laat anderhalf tot twee uur zachtjes sudderen, zodat het vocht inkookt en het vlees zacht wordt. Roer af en toe om.
Bestrooi net voor het serveren met de korianderblaadjes en citroenrasp.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.