Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de ui in partjes en stoof glazig in een pan met wat olijfolie. Doe de ui daarna in de tajine.
Snijd de knoflook en de gember fijn. Meng met de rozijnen, het kaneelpoeder, de helft van de Ras el hanout, het saffraanpoeder en een beetje olijfolie en peper. Overgiet met de kippenbouillon. Snijd de bladpeterselie fijn en voeg het samen met de zeste van de appelsien aan het mengsel toe. Zet 20 minuten in de oven.
Spoel het witloof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd iedere helft in de breedte nog eens in twee. Doe het witloof samen met de resterende Ras el hanout in de tajine.
Zet het deksel op de tajine en laat nog 20 minuten voort garen op 200°C.
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olijfolie. Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 minuten. Keer ze om en gril ze nog 1 minuut. Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten verder garen.
Laat de gegrilde eendenborst even rusten alvorens in plakjes te snijden. Serveer met de couscous en werk elk bord af met een plukje bladpeterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.