Bereiding
Maak de hummus
Doe de kikkererwten, tahini, citroensap, knoflook, olijfolie, komijnpoeder, en zout in een keukenmachine. Mix tot een glad geheel.
Voeg eventueel het water toe om de hummus te verdunnen tot de gewenste consistentie. Mix nogmaals goed door.
Proef en kruid naar smaak met eventueel nog wat extra kruiden en olijfolie.
En verder
Was en schil de wortels. Snijd ze in reepjes.
Was de bloemkool en verdeel deze in kleine roosjes.
Snijd de kaas in blokjes, en de salami in plakjes.
Wikkel een plakje ham om elke broodstengel.
Maak de tapasschotel
Schep de hummus in een klein potje en zet deze in het midden van een grote serveerschaal.
Schik de bloemkoolroosjes in een schaaltje, schep er een lepel cocktailsaus bij en werk af met een snuifje cayennepeper.
Schik de kaasblokjes, salami, wortelreepjes, bloemkoolroosjes en met ham omwikkelde broodstengels rondom de hummus. Serveer met een portie mosterd.
Garneer eventueel met fijngehakte peterselie voor een frisse afwerking.
Serveer de tapasschotel direct.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.