Tarbot met salsa verde en een zomerse puree
Salsa verde, dat is de zomer op je tong. Maak je eigen versie en serveer met een zomerse puree boordevol groenten en perfect gebakken tarbot.
Bereiding
Maak de salsa verde
Doe alle ingrediënten voor de salsa verde, behalve de kappertjes en blokjes augurk, in een blender en mix glad. Voeg er beetje bij beetje wat olijfolie bij en mix tot een smeuïge saus.
Schep in een kommetje en roer er de kappertjes en blokjes augurk onder.
Zet koel weg.
Maak de puree
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze toe aan de aardappelen, 5 minuten voor het einde van de kooktijd.
Snipper de uien fijn en bak glazig in boter.
Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp tot puree. Meng er de gebakken uien, yoghurt, verse kruiden en de lente-ui onder en kruid met peper een zout.
Bak de tarbot
Tarbot bakken doe je als volgt. Dep de visfilets droog en kruid met peper en zout. Wentel ze door wat bloem en schud het overtollige bloem af.
Bak de filets in gesmolten boter 2 à 3 minuten langs elke kant goudbruin.
Serveer met de frisse puree en de salsa verde.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.