Bereiding
Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaatjes en aardbeien in kleine blokjes.
Hak de helft van de rucola fijn. Hak de pistachenoten grof.
Snijd het kalfsvlees zo fijn mogelijk en meng er een scheutje olijfolie, balsamicoazijn, uisnippers, eidooiers, pistachenoten, aardbeien, tomaatjes en de gehakte rucola onder.
Breng op smaak met peper en zout en plaats 15 minuten in de koelkast.
Spoel de krieltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline. Bak ze in olijfolie goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid met peper en zout.
Zet op elk bord een dresseerring en schep er de tartaar in. Druk wat aan en haal de ringen voorzichtig weg. Werk de borden verder af met de resterende rucola, basilicum en krokante aardappelplakjes.
Druppel er nog wat olijfolie over en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.