Bereiding
Neem de helft van de tomaten. Snijd ze in vier en verwijder pitten en sap, vang dit op in een apart kommetje.
Plaats de tomaten even aan de kant, deze hebben we nodig voor de tartaar te maken.
Snijd de overige tomaten in kleine stukjes en voeg deze bij het sap en de pitten. Kruid met peper, zout en rode wijnazijn.
Vang het tomatenwater op door alles door een zeef te duwen met behulp van een houten lepel.
Plaats enkele uren in de koelkast. Vang het tomatenwater op.
Snijd het overgebleven vruchtvlees in blokjes.
Hak de peterselie en basilicum en voeg deze bij de tomatenblokjes. Kruid met peper en zout.
Schep de tomatentartaar in ringen in een diep bord. Druk lichtjes aan. Snijd de Sint-jacobsvruchten in dunne plakjes en leg ze op de tartaar. Verdeel hierover de garnaaltjes.
Lepel het opgevangen tomatenwater in de bordjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.