

Bereiding
Tarte Flambée
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de uiringen in olijfolie zacht. Kruid met peper en zout.
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Gril ze beetgaar in een grillpan.
Rol het kruimeldeeg uit en leg ze op twee met bakpapier beklede bakplaten. Meng de look, platte kaas en 1 el verse tijmblaadjes onder de zure room. Kruid met peper en zout.
Bestrijk het deeg met het roommengsel. Verdeel er de plakken courgette over en beleg met de uiringen. Strooi er de kaas en de rest van de tijm over en zet 20 minuten in de oven.
Zoete aardappelsalade
Boen ondertussen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakken. Hussel ze met wat olijfolie en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
Gril ze gaar in een grillpan en leg ze daarna op een schaal.
Halveer de kerstomaten en meng er de rode ui, koriander, chilipeper en het limoensap onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Schep de salsa van kerstomaten over de gegrilde zoete aardappelplakken. Serveer bij de tarte flambée.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.