Bereiding
Verwarm de oven voor 180 ° C.
Rol het deeg uit en snijd twee cirkels per vel bladerdeeg uit van 17 cm diameter.
Leg één cirkel op een bakplaat met bakpapier.
Snijd de kerstomaatjes in vier. Hak de muntblaadjes fijn.
Doe de ricotta in een mengkom en doe er de kerstomaatjes, olijfolie, za’atar, peper en zout bij.
Meng alles goed onder elkaar.
Verdeel het mengsel over de cirkel op de bakplaat. Leg er de tweede cirkel bovenop.
Zet een glas in het midden van de cirkel en snijd met een mesje zonnestralen van aan het glas tot aan het einde van het deeg.
Draai de zonnestralen een tweetal keer om.
Klop de eidooier los in een kommetje. Wrijf het bladerdeeg in met de eidooier en werk af met extra za’atar.
Bak de taart 20 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.