Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de bieten en boen ze schoon. Pak de bietjes samen in in een vel aluminiumfolie met een takje rozemarijn, takje citroentijm, teentje knoflook, peper en grof zeezout en wat olijfolie.
Pof de bieten gaar in een voorverwarmde oven gedurende 1 u, tot ze gaar zijn.
Check met de prikker of je er gemakkelijk doorheen kan.
Pak de bieten uit, laat afkoelen en pel ze. Snijd in parten.
Maak ondertussen de rabarber schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Meng de rabarber in een kom samen met olijfolie, balsamicoazijn, suiker en doe er de partjes geroosterde biet bij.
Vet een quichevorm in en verdeel de bietjes en rabarber over de bodem. Rol het bladerdeeg over de groenten in de bakvorm.
Meng het ei met een beetje water, en bestrijk het bladerdeeg. Plaats de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30 à 35 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat nog zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen.
Mix ondertussen de geitenkaas met de roomkaas tot een gladde crème.
Draai de taart om en werk af met een toefje geitenkaascrème en enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.