Bereiding
Snipper de ui fijn, schil de appel en snijd in kleine stukjes.
Rits de naaldjes rozemarijn en hak ze fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Stoof de appel samen met de rozemarijn 7 minuten tot dat de appel bijna zacht is.
Blus de appel met balsamicoazijn en plaats aan de kant.
Snijd een dikke snede van 3 cm ongeveer langs de grootste kant van de rode kool en snijd de rest van de rode kool in kleinere stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan die in de oven mag en leg voorzichtig de snede rode kool in de pan. Leg de kleinere stukjes rode kool errond en dek af. Bak de rode kool 25 minuten op een zacht vuurtje.
Verdeel daarna het appel en uimengsel over de kool en kruid met peper en zout. Rol het bladerdeeg uit over de pan met rode kool en appel. Druk het deeg aan de zijkanten goed in de pan.
Bak de tarte tatin 25 minuten op een voorverwarmde oven van 200 ° C.
Hak ondertussen de pecannoten grof en snijd de geitenkaas in schijfjes.
Haal de tarte tatin uit de oven en laat 3 minuten rusten.
Leg een omgekeerde schaal op de pan en keer de taart om op de schaal. Werk de taart af met geitenkaas, noten, enkele naaldjes rozemarijn en balsamicocrème.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.