Bereiding
Pel de uien en snijd in ringen. Pers de look fijn.
Schil de aardappelen en snijd in hele dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Stoof de ui en look in een grote kookpot in weinig boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten sudderen, tot de wijn is ingekookt.
Verwarm de oven voor op 190°C
Snijd de kaas in plakjes.
Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Plaats 15 minuten in de oven.
Kalfsreepjes
Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.
Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Maak de salade
Was de sla en de spinazie. Zwier droog. Pel de rode ui en snijd in halve maantjes. Meng de sla met spinazie en ui.
Klop de mosterd samen met azijn en olijfolie. Kruid met peper & zout. Meng deze voorzichtig onder de sla.
Serveren
Serveer de tartiflette met krokantje kalfsreepjes en geef er de salade bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.