Tatjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen
Tatjespap is een puree gemaakt met karnemelk dat vooral in Oost- en West-Vlaanderen gekend is. Hoog tijd voor andere regio's om dit lekkere gerecht te leren kennen. Met ons recept kan je authenthieke tatjespap maken met een gepocheerd ei. Heerlijk met grijze garnalen!
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpan. Zet ze volledig onder in water en breng aan de kook.
Smelt ondertussen de boter en laat lichtjes kleuren. Voeg de karnemelk toe en maak warm.
Plet de aardappelen samen met de warmgemaakte karnemelk en boter. Voeg de zure room toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door.
Pocheer de eitjes in net niet kokend water met azijn.
Serveer de smeuïge puree met de gepocheerde eitjes en de garnalen. Versier met gesnipperde bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.