Tempura van zeetong met mayonaise van appel en curry
Het tempurabeslag rond de tongfilets zorgt voor een lekkere crunch. Serveer met zelfgemaakte appel-currymayonaise en je hebt een heerlijk aperitiefhapje.
Opgelet het beslag moet een nachtje rijzen, dus plan de bereiding van dit overheerlijke hapje tijdig in.
Bereiding
1 dag op voorhand
Meng de ingrediënten voor de tempura en laat 1 u. rijzen op kamertemperatuur. Zet de kom vervolgens een nachtje in de koelkast afgedekt met keukenfolie.
Voorbereiding
Maak de groenten schoon en snijd in hapklare stukken.
Prik ze op een brochettestokje, maar weef er de tongfilet tussendoor, zodat er overal vis tussen zit.
Maak de mayonaise
Mix de eierdooier samen met de mosterd, azijn, peper, zout en maïsolie.
Verfris met wat witte wijn en voeg er het currypoeder en de in kleine blokjes gesneden appel aan toe.
Maak de tempura
Verwarm de friteuse voor op 170°C
Schep het water van de tempura en haal er de brochettes door en bak enkele minuten in de friteuse.
Serveer de spiesjes met het sausje, wat dille en een partje citroen erbij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.