Toast met kazen van bij ons, kimchi en chilisaus
Deze gepimpte croque is gevuld met kimchi of kort gezegd gepekelde groenten, dit is een typisch Koreaans groentegerecht die zowel pittig, zoet en tegelijkertijd een beetje zout smaakt. Vaak zijn het kolen, komkommers of wortels die ze fermenteren en perfect te combineren zijn met de kazen van bij ons.
Bereiding
Bestrijk alle vier de sneetjes brood met een dun laagje mayonaise.
Leg de sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden. Bestrijk twee sneetjes broodje met Srirachasaus. Leg hierop de Bruggekaas. Zorg dat het brood goed gevuld is.
Snijd de kimchi eventueel wat fijner en verdeel dit over de kaas.
Leg hier op de abdijkaas.
Dek de kimchi tosti af met een tweede sneetje brood, de met mayonaise bestreken kant naar buiten.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met wat vetstof, het liefst boter. Bak hierin de kimchi tosti lekker krokant. Ongeveer 4 minuten per kant.
Serveer de kimchi tosti direct met enkele blaadjes sla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.