Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes, kook of stoom ze beetgaar, samen met de geschilde aardappelen. Hou ¼ mooie kleine roosjes apart voor de afwerking. Pureer de rest met de gekookte aardapplen, breng op smaak met olijfolie, geraspte citroenschil, peper en zout.
Bak de tongschar gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin, in ruim wat boter. Kruid met peper en zout.
Maak de mousselinesaus. Klop de eidooiers los met het citroensap en room. Warm op een zacht vuurtje op, blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Haal van het vuur en roer er de boter in vlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de apart gehouden broccoli en gesnipperde knoflook in boter, breng op smaak met peper en zout.
Maak de bordjes, verdeel de broccolipuree en de gebakken broccoli over de 4 borden. Leg er een tongschar bij en lepel er de mousseline over. Werk af met gefrituurde uitjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.