Bereiding
Snijd rondjes uit het brood. Dit lukt makkelijk met een uitsteekvorm. Spoel 1 appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in dunne plakjes. Een mandoline is hierbij een grote hulp. Besprenkel de plakjes met 2 el citroensap.
Snijd de mozzarella in plakjes, van 0,5 tot 1 cm dikte. Snijd het witloof en de andere appel in fijne reepjes. Maak een vinaigrette met de maïs- en notenolie, honing, mosterd en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette met de witloof- en appelsnippers.
Toast de broodrondjes goudbruin. Hak de walnoten grof en rooster ze samen met de zonnebloempitten in een pan.
Schik het torentje op borden, door afwisselend toastbrood, appel en mozzarellaplakjes te stapelen. Werk af met het witloofslaatje, veldsla, blauwe bessen en de crumble van walnoten en zonnebloempitten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.