Bereiding
Maak de tortilla
Maak de aardappelen schoon en snijd ze in dikke schijfjes. Kook ze beetgaar.
Giet af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de lente-uitjes in schijfjes, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
Smelt wat vetstof in een pan en stoof de lente-uitjes, courgette, tomaten en de erwtjes gedurende 5 minuten.
Leg bakpapier in een bakvorm.
Schik de aardappelschijfjes onderaan en leg er de gestoofde groentjes bovenop.
Kluts de eieren luchtig en giet bovenop de groenten. Strooi er wat kaas over en plaats in de voorverwarmde oven.
Bak de tortilla ongeveer 20 minuten tot alles mooi omhoog is gestegen en een goudbruine kleur heeft. Controleer eventueel met een spiesje in de tortilla of deze gaar is.
Maak de tomatensalsa
Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de rode ui en de chilipeper fijn.
Voeg de tomaten, rode uit en chilipeper samen. Voeg de verse kruiden toe.
Meng het paprikapoeder met olijfolie, azijn, citroensap, look en peper & zout. Giet deze dressing over de tomaten en laat eventjes rusten.
Dien de tortilla op met de tomatensalsa.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.