Bereiding
Ingemaakte groenten:
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Voeg 250 ml heet water bij de azijn. Voeg de suiker en 2 theelepels zout toe en roer tot beiden zijn opgelost.
Giet het vocht over de komkommerblokjes en radijsjes. Laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Marineer het buikspek:
Meng voor de marinade de gember samen met de honing, bruine suiker, look, limoensap, ketchup en paprikapoeder. Schep er het buikspek onder, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de tortilla cups:
Steek met een dresseerring rondjes uit de tortillavellen. Duw de tortillarondjes in de cups van een muffinvorm en zet 10 minuten in de oven.
Bak het buikspek:
Haal het buikspek uit de marinade en bak de plakken goudbruin op de barbecue of in een grillpan tot ze gaar zijn. Bestrijk regelmatig met de resterende marinade. Snijd vervolgens in reepjes.
Afwerking:
Verdeel de ingemaakte komkommer en radijsjes over de tortillacups. Leg er één of twee reepjes buikspek op en werk af met wat koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.