Bereiding
Meng de verse tijm, rozemarijn en salie met de look, peperkorrels, snuifje fleur de sel en een scheut olijfolie. Wrijf hiermee de onderkant (het vlees) van het buikspek in. Wikkel in plastic folie en laat 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 230°C.
Verdeel de uien over een grote braadslede, leg het buikspek met het vel naar boven in de braadslee. Bestrijk het vel met olie en kruid met zout.
Schenk 1 cm hete runderbouillon in de braadslede en plaats 12 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 140°C, bedek de braadslede met aluminiumfolie en rooster het vlees nog eens 3 uur. Check regelmatig of er voldoende vocht in de braadslede is, voeg eventueel nog wat runderbouillon toe zodat de uien niet aanbranden.
Verwijder de aluminiumfolie en verhoog de temperatuur opnieuw naar 230°C.
Laat 15 minuten bakken tot het vel van het buikspek krokant is.
Blancheer ondertussen de krieltjes en de groenten beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
Verlaag de oventemperatuur naar 160°C, schep het teveel aan vet uit de braadslee en schep alle groenten en krieltjes in de braadslede. Blus met de bouillon en zet nog eens 12 minuten in de oven.
Snijd het buikspek in plakjes en geef er de groenten bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.