Bereiding
De dag ervoor
Schil de aardappelen, kook ze gaar en haal ze vervolgens door de roerzeef. Voeg de groene pesto toe en breng op smaak met peper en zout.
De dag zelf
Doe het vlees in een ovenschaal en laat het gedurende 1,5 uur garen op 80°C.
Spoel de spinazieblaadjes en snijd de sjalot fijn. Snijd de boerenkool fijn.
Stoof de sjalot in een eetlepel boter, voeg de boerenkool toe en roerbak 5 minuten. Voeg nu de spinazie toe en laat garen op een hoog vuur. Doe er de mascarpone en hazelnoten bij en breng op smaak met zout.
Verhit de resterende boter in een pan en laat het vlees er in korsten. Kruid met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan en blus met de bouillon. Laat kort inkoken tot een lichtgebonden jus en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakjes, schik het op warme borden en nappeer met de jus. Serveer de spinazie, boerenkool en de kroketten naast het gebraad.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.