

Bereiding
1 dag op voorhand:
Meng alle ingrediënten voor de kruidenmengeling en wrijf er het gebraad mee in. Dek af met folie en laat een nacht marineren in de koelkast.
De dag zelf:
Haal het stuk vlees 1 uur voor de bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Snijd de rode ui in partjes en de chilipeper in ringen.
Leg het stuk vlees in een ruime ovenschaal. Leg er de rode ui, laurier, de helft van de tijm, chilipeper, suiker en peperkorrels bij. Giet er het water, azijn en whisky bij.
Dek het vlees goed af met aluminiumfolie en plaats 3 uur in de oven.
Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Bak ze even aan in wat boter. Strooi er de resterende tijm over, druppel er de honing over en bak 1 minuut verder. Blus met wat water, kruid met peper en zout.
Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen.
Haal het vlees uit de oven en giet het vocht door een zeef. Bak het vlees langs beide kanten in hete olie krokant. Verwarm de helft van het braadvocht met de ketchup, witte wijnazijn, mosterd en Worcestershiresaus. Laat tot de gewenste dikte inkoken.
Serveer de saus, samen met de worteltjes, bij het vlees.
Lekker met knolselderpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.