Bereiding
Maak de lamsschouder
Verwarm de oven voor op 180° C.
Doe het sap en zeste van de citroen in een maatbeker.
Snijd de chili in gelijke stukken en doe deze ook in de maatbeker samen met de ansjovissen, kappers, rozemarijn, knoflook, mosterd, peper, zout en olijfolie. Mix alles glad.
Maak inkervingen in de lamsschouder en wrijf de lamsschouder in met de marinade.
Leg 1 doorgesneden citroen, 1 doormidden gesneden bol knoflook, 2 takken rozemarijn 1 ui in 4 gesneden in de bakplaat bij het vlees en bak de 60 minuten in de oven.
Giet er 2 glazen witte wijn bij en dek de schouder af met aluminiumfolie. Draai de oven terug op 160° C. en bak de lamsschouder 4 uur verder in de oven.
Maak de groentegratin
Schil de aardappelen en rapen, snijd in schijven van 0,5 cm dik.
Snijd alle overige groenten eveneens in schijven van 0,5 cm en schik afwisselend in een ronde ovenschaal.
Meng de verse kaas met de room en kruid met peper en zout. Giet de saus over de groenten en brokkel er de Berloumi tussen.
Zet de groentegratin 1 uur voor het einde bij de lamsschouder in de oven.
Afwerken
Hak de munt fijn en werk er de gratin mee af.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.