Bereiding
Steek de bbq aan.
Snipper de ui en knoflook. Spoel de stengels selder en snijd heel fijn. Schil de wortelen en snijd in heel kleine blokjes.
Verhit een grote kookpot met olie op het vuur en bak de schenkels bruin aan elke kant. Voeg er de ui, knoflook, selder en wortel aan toe.
Bak de groenten enkele minuten mee.
Roer er de bloem onder. Voeg er de laurier, tijm, tomatenblokjes en het kriekbier aan toe.
Roer eens goed om.
Giet er de bouillon bij. Smeer de boterhammen met mosterd en leg op het vlees.
Zet een deksel op de kookpot en plaats de pot op de kolen in de barbecue.
Spoel de extra stengels selder en wortelen. Schil de wortelen en snijd de selder en wortel in gelijke hapklare stukken.
Maak ondertussen de gremolata. Spoel en hak de peterselie fijn. Rasp er de knoflook en citroenzeste bij. Meng goed onder elkaar en zet aan de kant.
Spoel de aardappelen en snijd inkepingen maar zorg dat je de aardappel niet doorsnijdt. Doe de aardappelen in een ovenschaal met olijfolie, zout en tijm.
Bak de aardappelen gaar in een voorverwarmde oven van 200° C.
Voeg na 2 uur pruttelen de hapklare stukken selder en wortel aan de schenkels toe.
Laat het geheel nog een uurtje verder pruttelen op de bbq. Het vlees zal nu botermals zijn.
Serveer de schenkels met de gremolata en hasselback aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.