Bereiding
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150°C.
Kerf een ruitpatroon in de zeekat en leg aan de kant.
Snipper de ui, knoflook en ansjovis. Snijd de venkel in fijne schijfjes.
Verhit de boter in een ruime kookpot en stoof de ui samen met de ansjovis en knoflook. Bak er de venkel 2 minuten onder en leg de zeekat op de groenten. Kruid met peper, zout en overgiet met de wijn.
Zet een deksel op de kookpot en laat 2 uur langzaam garen in de oven.
Maak ondertussen de gremolata
Hak de peterselie fijn en doe in een mengkom. Rasp er de knoflook en citroenzeste bij en meng goed onder elkaar. Zet de gremolata aan de kant.
Afwerking
Haal de kookpot uit de oven. Bestrooi de traaggegaarde zeekat met de gremolata.
Serveer met brood of aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.