Bereiding
Meng het gehakt met de tomatenketchup, het ei en paneermeel. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en maak er ongeveer 3 balletjes per persoon van.
Bak de balletjes enkele minuten aan in wat boter in een pan.
Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water.
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn, doe in een baktray of ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Plaats de schaal 10 minuten in de oven of tot de ui glazig gebakken is.
Haal uit de oven en meng er de tomatenblokjes, de passata en de ketchup door. Kruid met gedroogde oregano, peper en zout, roer om. Leg er de balletjes in en strooi er de gekookte aardappelblokjes over. Bak nogmaals gedurende 20 minuten.
Leg er nu de gehalveerde kerstomaten bij. Strooi er de kaas over en bak nog 10-15minuten verder. Serveer met de basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.