Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de krieltjes en wortels. Snijd de courgette in plakjes.
Doe de krieltjes, wortels en courgetteplakjes in een grote kom.
Besprenkel ze met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng goed zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
Verspreid de groenten gelijkmatig over een bakplaat of ovenschaal. Zorg ervoor dat de groenten niet op elkaar liggen maar naast elkaar.
Bak de groenten in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de krieltjes goudbruin en knapperig zijn en de worteltjes en courgette zacht zijn.
Maak ondertussen de chimichurri.
Snipper de rode ui fijn. Hak alle kruiden fijn en meng ze met de fijngeperste knoflook, rode ui, wijnazijn, olijfolie, gedroogde oregano en ev chilivlokken in een kom.
Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken even intrekken.
Haal de groenten uit de oven en verkruimel er de geitenkaas over.
Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog 5 minuten, of totdat de geitenkaas lichtjes gesmolten is en lichtbruin begint te kleuren.
Haal de traybake uit de oven en besprenkel met de chimichurri.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.