Bereiding
Was de krieltjes, snijd ze zonder te schillen in plakjes.
Snijd de champignons in kwartjes en de gele paprika in grove stukken.
Snijd de pompoen in partjes, met de schil aan. Hak de boerenkool grof. Doe alle groenten, behalve de boerenkool in een grote ovenschaal.
Sprenkel er royaal olijfolie over, kruid met komijn, peper en zout en enkele takjes rozemarijn en hussel door elkaar.
Plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Meng met het paneermeel, peper en zout en het ei door het gehakt.
Voeg eventueel wat extra paneermeel toe. Rol er balletjes van.
Bak de balletjes rondom rond goudbruin in een pan met wat olijfolie.
Haal de schotel even uit de oven, hussel alle groenten nog eens door elkaar, voeg de boerenkool toe, leg er de balletjes tussen en zet de schotel terug in de oven en bak verder gedurende 25 à 30 minuten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.