Trifle met crème anglaise en meringue
Een trifle ziet er spectaculair uit én is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Als je de bereiding van de crème anglaise en de meringue helemaal onder de knie hebt, kan je bovendien eindeloos variëren met de andere ingrediënten voor een trifle naar jouw smaak.
- gasbrandertje
Bereiding
Giet de melk in een kookpan. Snijd het vanillestokje overlangs middendoor en schraap er het merg uit. Breng de melk samen met vanillestokje en vanillemerg aan de kook.
Klop intussen de eidooiers schuimig met de suiker.
Haal het vanillestokje uit de melk. Klop de melk al roerend, in een dun straaltje, onder de eidooiers.
Doe alles terug in de kookpan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de dooiers beginnen te binden. Blijf wel onder het kookpunt, anders gaat de vanillecrème schiften.
Bedek de achterkant van je lepel met wat van het mengsel. Als je er een streep door kan trekken is de anglaise voldoende ingedikt. Giet over in een andere kom om af te koelen.
Snijd de cake in stukjes van 2 op 2 cm. Besprenkel de cake met Mandarine Napoléon.
Verdeel de cakestukjes in 4 grote wijnglazen en strooi er wat aardbeien en frambozen over.
Vul het glas verder met de crème anglaise en laat goed koud worden in de koelkast.
Voor het serveren maak je de meringue klaar.
Klop de eiwitten stijf en voeg in delen het poedersuiker toe. Schep de meringue bovenop de crème anglaise en vorm met de achterkant van een lepel wat pieken.
Bewerk de meringue met een gasbrandertje tot het goudbruin begint te kleuren.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.