

Bereiding
Voor de gepocheerde peertjes
Snijd de peren in vier en verwijder het klokhuis. Schil en snijd in fijne blokjes.
Vul een steelpannetje met de Belgische schuimwijn, scheutje water, suiker en smaakmakers. Voeg hierin de stukjes peer toe.
Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat de peertjes zachtjes garen tot ze beetgaar zijn.
Haal de peertjes uit de kruidensiroop met een schuimspaan en houd ze apart. Laat de siroop verder inkoken tot de gewenste dikte en laat afkoelen.
Voor het beslag
Splits de eieren.
Klop de eigelen met de suiker tot een dikke witte massa. Klop er de mascarpone onder.
Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en schep voorzichtig onder het beslag.
Maak de trifle
Verkruimel de speculaas grof, maar houd er enkele apart voor de afwerking.
Verdeel een beetje van de mascarponecrème over mooie glazen. Lepel daarna wat gepocheerde peertjes op, voeg een beetje van de siroop toe en wat speculaaskruimels.
Herhaal in laagjes en eindig met een laagje mascarponecrème. Plaats in de koelkast tot gebruik.
Kruimel nog wat extra speculaas over en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.
Partner
