Bereiding
Maak de dipsaus
Meng alle ingrediënten voor het sausje en plaats in de koelkast.
Maak het deeg
Los de gist op in lauw water.
Doe de bloem, zout, suiker en olie in een keukenmachine met deeghaak en voeg langzaam al knedend het gistwater toe. Kneed een 10-tal minuten.
Dek het deeg af en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Maak de vulling
Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
Kneus de komijnzaadjes.
Verhit een pan en stoof de gesnipperde ui en geperste look glazig. Voeg het lamsgehakt en de komijnzaadjes toe. Bak het gehakt rul en kruid bij met cayennepeper, peper en zout.
Hak de spinazie met verbrokkelde feta en chilivlokken en doe in de pan bij het gehaktmengsel. Roer alles goed onder mekaar zodat de spinazie wat slinkt.
Maak de pannenkoeken
Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er balletjes van. Dek de balletjes af met folie en laat nog 15 minuten rijzen.
Rol hierna de ballen uit tot een rond dun stuk deeg.
Doe 1/4 van de vulling op de ene helft van het deeg, bestrijk de rand van het deeg met olie, vouw het deeg dubbel en druk de rand goed dicht, met de punten van een vork kan je het verzegelen.
Verwarm een pannenkoekenpan en bak de pannenkoeken zonder vetstof goudbruin en gaar aan beide kanten.
Serveer de pannenkoeken met het dipsausje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.