Bereiding
Maak het deeg
Meng de gist en het zout onder de bloem. Voeg geleidelijk het water en 2 eetlepels olie toe en meng tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol er balletjes van. Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat een uur rijzen.
Maak de vulling
Snijd de prei en de sjalot in ringen en bak samen beetgaar in olie.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met de specerijen, peper en zout.
Maak de pannenkoeken of gözlemes
Bestrooi het aanrecht met bloem en rol een bol deeg dun uit.
Verdeel wat groenten over één helft van het uitgerolde deeg en laat 1 cm van de randen vrij. Verdeel er ook wat Affligem kaas over. Bestrijk de randen met een beetje water en vouw de andere helft van het deeg erover. Druk de randen stevig aan.
Doe hetzelfde met de andere bolletjes deeg.
Bak de gözlemes in hete olie aan beide kanten goudbruin.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.