Bereiding
Verdeel de bouillon in twee potten en breng aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
Snijd het groen van de prei in stukken. Doe hetzelfde met het witte stuk. Hou elke kleur apart.
Was de courgette en snijd in blokjes. Schil de pastinaak en snijd in plakjes.
Doe de groene preistukken samen met de courgetteblokjes en 1 aardappel in een kookpot.
Doe het wit van de prei samen met de pastinaakplakjes en de andere aardappel in een tweede kookpot.
Leg in beide kookpotten een kruidentuiltje en laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn.
Verwijder de kruidentuiltjes. Verdeel de melk over de twee kookpotten.
Mix de twee soepen apart in een keukenrobot of met een keukenmixer tot ze glad zijn. Breng op smaak met peper.
Giet elke soep over in twee kannen waarmee je makkelijk kan gieten of gebruik 2 pollepels om de twee soepen zachtjes, maar tegelijkertijd in kommetjes te schenken. Werk de scheiding tussen de groene en witte soep af met de fijngehakte hazelnoten.
Rooster het brood goudbruin in een broodrooster. Snijd ze in reepjes en serveer bij de soep.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.