Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet een ronde cakevorm van ongeveer 22 cm diameter in met de boter.
Smelt 25 g boter met de bruine suiker in een steelpannetje. Roer tot de boter begint te borrelen.
Giet het hete botermengsel in de ingevette cakevorm. Bedek de bodem met de blauwe bessen.
Maak het beslag
Splits de eieren. Mix de eiwitten stijf en zet even opzij.
Meng het bakpoeder en het zout onder de bloem.
Mix de boter met de witte suiker romig. Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe en mix goed door. Spatel er het bloemmengsel en vervolgens de melk onder.
Spatel er tot slot het eiwit onder.
Maak de taart
Schep het beslag op de bessen en strijk het glad. Zet de cake ongeveer 45 minuten tot 1 uur in de oven, afhankelijk van de grootte van de bakvorm. Controleer of de cake gaar is door een metalen satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker, dan is de cake nog niet gaar en moet je de cake nog even in de oven laten bakken.
Laat de cake na het bakken 15 minuten in de vorm rusten.
Keer de cake daarna om op een bord. Laat de vorm nog enkele minuten zitten. Zo zullen de bessen mooi op de cake blijven.
Verwijder de vorm en werk de taart nog af met takjes verse kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.