Bereiding
Meng de room, melk, suiker en het zout in een zware steelpan. Laat het geheel al roerende op middelhoog vuur warm worden tot de suiker volledig is opgelost.
Klop de eidooiers los in een tas en voeg 4 eetlepels van de melk aan de eidooiers toe. Roer de eidooiers vervolgens door de melk en slagroom. Blijf constant roeren tot het mengsel dikker wordt, laat de temperatuur oplopen tot 70 °C a 80 °C en voorkom dat het gaat koken.
Trek een streep met je vinger over de achterkant van een houten lepel. Als de streep blijft staan, dan heeft het mengsel de juiste dikte en is de basis klaar.
Zeef het mengsel en voeg het vanille-extract toe en roer om.
Plaats in de koelkast en laat afkoelen tot 10°C voordat je hem laat draaien tot ijs in een ijsmachine, volgens de instructies van je ijsmachine.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.