Ingrediënten
Voor het ijs
Voor de afwerking
- ijsmachine
Bereiding
Maak het ijs
Meng de room, melk, suiker en het zout in een zware steelpan. Laat het geheel al roerende op middelhoog vuur warm worden tot de suiker volledig is opgelost.
Klop de eidooiers los in een koffietas en voeg ongeveer 4 eetlepels van de melk aan de eidooiers toe. Roer de eidooiers vervolgens door het melkmengsel.
Blijf constant roeren tot het mengsel dikker wordt, laat de temperatuur oplopen tot 70 °C a 80 °C en voorkom dat het gaat koken.
Trek een streep met je vinger over de achterkant van een houten lepel. Als de streep blijft staan, dan heeft het mengsel de juiste dikte en is de basis klaar.
Zeef het mengsel, voeg het vanille-extract toe en roer om.
Plaats in de koelkast en laat afkoelen tot 10°C voordat je hem laat draaien tot ijs in een ijsmachine, volgens de instructies van je ijsmachine.
Voorbereiding afwerking
Snijd 1 dunne plakje van de peer, in zijn geheel, per persoon (bv 4 personen = 4 plakjes) Snijd de rest van de peer in blokjes alsook het andere fruit. Besprenkel met het citroensap.
Hak de hazelnoten grof.
Afwerking
Verdeel de fruitblokjes over mooie glazen of kommetjes.
Schep er 1 of twee bolletjes ijs op en werk af met de fijne plakjes peer en enkele grofgehakte hazelnoten. En eventueel wat opgeklopte slagroom.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.