Varkenshaasje in bladerdeeg
Hoe je een varkenshaasje in bladerdeeg maakt? Onze stap-voor-stap video helpt je op weg! Ga ook eens aan de slag met een stukje varkensvlees recht van bij de boer. Op rechtvanbijdeboer.be vind je alle verkooppunten per provincie.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het varkenshaasje in plakken van 2 cm dik. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei rondom aan in boter. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.
Rol de vellen bladerdeeg uit en snijd elk in 4 stukken. Leg op elk stuk een plakjes gerookt spek. Dep het vlees droog met een keukenpapier en leg een plakje vlees op elk stukje bladerdeeg.
Maak de randen met weinig water nat en vouw de punten van het deeg naar elkaar. Sluit de randen goed.
Snijd eventueel het teveel aan bladerdeeg er af en maak hiervan de decoratie voor er bovenop.
Roer de eierdooier los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
Schik 2 pakjes op een bord, werk af met enkele blaadjes tijm en serveer met champignonroomsaus en tuinkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.