Bereiding
Voorbereiding
Haal het varkenshaasje enige tijd op voorhand uit de koelkast. Dep het droog om een nog mooier korstje te krijgen. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een pan met dikke bodem. Kies een pan die het formaat van het varkenshaasje heeft.
Bereiding
Doe boter in de pan en schroei het varkenshaasje op hoog vuur dicht aan alle kanten. Ongeveer 2 minuten per kant.
Doe het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en plaats het in de oven voor 15-20 minuten.
Maak ondertussen de macedoine
Spoel ondertussen de aardappelen, schillen hoeft niet. Snijd ondertussen de aardappelen, courgette en boontjes in blokjes van 0,5 tot 1 cm dikte.
Hak de broccoliroosjes wat fijner.
Breng gezouten water aan de kook en kook er de aardappel, courgette en boontjes in gedurende 10-15 minuten. Voeg na 7 minuten de broccoli toe en laat nog verder koken tot alle groentjes beetgaar zijn.
Giet af en laat uitlekken. Meng er olijfolie, tijm, peper en zout door.
En verder
Laat het varkenshaasje na het bakken even rusten, losjes met aluminiumfolie afgedekt. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk te verdelen.
Serveer met de macedoine van groene groenten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.