Varkenshaasje in yoghurt met lauwwarme aardappelsalade
Geef je varkenshaasje extra smaak en houd het lekker mals en sappig door het te marineren in volle yoghurt. Lekker met zelfgemaakte aardappelsalade met spek en zure room. Koop jij je varkensvlees graag recht van bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelde voor jou alle verkooppunten per provincie.
Bereiding
Pers de teentjes look bij de yoghurt. Hak de peterselie fjin en roer dit bij de yoghurt samen met het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout.
Leg er het varkenshaasje in en wentel het vlees goed door de marinade. Dek af met folie en laat minstens 1 uur marineren.
Stoom of kook intussen de krieltjes in licht gezouten kokend water.
Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan. Snijd de verse kruiden (dragon, bieslook en munt) fijn. Snijd de lente-ui in ringen en eventueel de zure ajuintjes klein.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Kruid met peper en zout en bak rondom goudbruin in boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.
Giet de aardappelen af en laat iets afkoelen. Snijd de krieltjes in partjes of schijfjes en doe ze in een kom. Giet er een scheut olijfolie over, druppel er witte wijnazijn over en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar. Schep er de verse kruiden, lente-ui, ajuintjes, zure room, mosterd en spekjes onder.
Haal het vlees uit de oven, dek af met folie en laat 5 minuten rusten. Snijd in plakjes en serveer met de aardappelsalade
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.