Bereiding
Verwarm de melk op een zacht vuur samen met de room, rozemarijn, tijm en 2 teentjes look. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Laat alle kruiden hun smaak afgeven aan de room en melk. Het mengsel mag heet worden, maar niet koken.
Schil intussen de aardappelen en snijd in dunne plakjes, eventueel met een mandoline.
Verwarm de oven op 160°C.
Beboter een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schotel. Zeef het mengsel van melk en room en schenk het over de aardappelschijfjes tot ze onderstaan.
Werk af met de gemalen kaas.
Plaats de schaal in de oven en laat 35 minuten garen op 160°.
Korst de varkenshaasjes rondom in een hete bakpan met vetstof.
Kruid met peper en zout en laat op een zacht vuur, afgedekt, verder bakken.
Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in bakboter. Voeg de spinazie toe.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer goed om.
Voeg een scheutje room toe en mix alles tot een gladde mousse met een blender of staafmixer.
Serveer het gebakken varkenshaasje met de aardappelgratin en werk af met de spinaziemousse.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.