Bereiding
Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water en houd ze warm.
Snijd de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd grof in stukjes van 3 cm. Dek de appeltjes af en zet even opzij.
Hak de hazelnoten fijn. Pel de ui en snijd in 2 en daarna in reepjes. Pel en plet de knoflook.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan. Bak het varkenshaasje rondom rond goudbruin, voeg nog 1 eetlepel boter toe en voeg de ui, takjes rozemarijn en knoflook toe. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat op een zacht vuur 8 minuten garen.
Voeg dan 3 eetlepels balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten garen zonder deksel.
Zet daarna de pan van het vuur, dek af en laat het vlees enkele minuten rusten.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan, voeg de stukjes appel en hazelnoot toe en laat zachtjes garen. Besprenkel met 1 eetlepel honing en laat karamelliseren. Kruid met een beetje peper en een snufje zout
Serveer het varkenshaasje met de uitjes en jus, gebakken appeltjes en krieltjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.