Bereiding
Bak het varkenshaasje in wat boter krokant langs beide kanten. Kruid met peper en zout en zet nog een zevental minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Snijd het witloof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in fijne repen. Rasp de schil van 2 mandarijnen en pers het sap uit. Snijd de overige mandarijnen in partjes, tussen de vliezen door.
Snipper het sjalotje fijn. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan. Fruit er de sjalot en gember in aan. Voeg het witloof met de zeste van mandarijn toe en roerbak verder. Blus met het sap. Voeg de honing en sojasaus toe. Roerbak verder tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
Laat het vlees een tiental minuutjes rusten onder aluminiumfolie en snijd het in dunne plakjes.
Serveer met het gestoofd witloof. Werk af met wat koriander. Lekker met rijst.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.