Bereiding
Snijd het varkenshaasje in dikke plakken.
Voor de bereiding van de marinade: meng 2 el olijfolie met het komijnpoeder, het citroensap, 1/2 teentje look, zout en peper.
Bestrijk het vlees ermee en laat minstens 15 minuten marineren.
Spoel de witte bonen en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui. Plet de knoflook.
Bak de spekblokjes en de ui in een pan met olijfolie.
Doe er de tomaten, de look en de Provençaalse kruiden bij. Breng op smaak met zout en peper.
Giet er 100 ml water bij, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven op een laag vuur. Meng er voorzichtig de uitgelekte witte bonen onder en laat nog 5 minuten op het vuur staan. Houd warm.
Bak de plakjes vlees in een antikleefpan (4 minuten aan elke kant). Dien onmiddellijk op met de witte bonen in tomatensaus. Lekker in combinatie met gebakken aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.