Bereiding
Voor het varkenskroontje
Kruid het varkenskroontje met zwarte peper en zout en kerf het vet in. Bak het kort langs alle kanten aan in wat bruisende boter.
Leg de ui en de wortel in de braadslee. Nu mogen ook de tijm, de laurier en het teentje look erbij. Zet gedurende 10 minuten in een oven van 150°C.
Leg vervolgens het varkenskroontje in de braadslee en zet opnieuw in de oven. Laat ongeveer 55 minuten braden op 150°C. Tijdens het braden mag je het kroontje regelmatig overgieten met het braadvocht. Laat het vlees eventjes rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen.
Ontvet de pan en blus ze met een scheutje witte wijn en de bruine fond.Laat eventjes doorkoken en monteer de saus met een klontje boter.
Voor het gekonfijte ui
Snijd de rode uien in halve cirkels en bak ze in wat boter tot ze glazig zijn. Laat de uien daarna gedurende een halfuurtje konfijten op een zacht vuur. Kruid af met wat peper en zout.
Voor de aardappelsalade
Was de aardappelen zorgvuldig en kook ze in de schil in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in twee.
Snijd de slaharten in puntige vorm en de sjalot in fijne ringen.
Meng de aardappelen, de slaharten en de sjalot met de vinaigrette salée (zie recept hieronder). Kruid af met wat peper.
Voor de vinaigrette salée
Mix alle ingrediënten behalve de olie en het water met een staafmixer. Tijdens het mixen voeg je beetje bij beetje de olie toe. Leng aan met het water.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.