Bereiding
Kruid het varkenskroontje met zwarte peper en zout en kerf het vet in. Bak het kort langs alle kanten in boter en een scheutje olijfolie.
Leg de ui, wortel, tijm, laurier en het teentje look in de braadslee en zet 10 minuten in de oven (150°C).
Leg vervolgens het kroontje in de braadslee, zet het in een voorverwarmde oven van 150°C en laat ongeveer 55 minuten braden. Tijdens het braden mag je het kroontje regelmatig overgieten met het braadvocht. Laat het vlees rusten na het braden.
Ontvet de pan, blus met een scheutje witte wijn en bruine fond. Laat dit eventjes doorkoken om het vervolgens te zeven en de saus te binden. Voeg een frisse toets toe met een scheutje balsamicoazijn.
Schil 300 g aardperen en kook ze gaar in de helft melk en de helft water met een snuifje zout. Houd het vocht bij na het afgieten.
Doe de aardperen, samen met een scheutje room en een klontje boter in de blender en smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
Schil 200 g aardperen en snijd ze doorlangs. Bak ze even aan in boter en kruid met peper en zout.
Bevochtig met het kookvocht van de crème en laat ze droogkoken zonder deksel. Als al het vocht is verdampt, zijn de aardperen gaar. Bestrooi ze met hazelnootschilfers.
Snijd ten slotte 8 stronken grondwitloof fijn en meng het met Tierenteynmosterd en de mayonaise. Smaak af met dragonazijn, peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.